Țesem contemporanul
cu elemente de teritoriu
și povești cu tâlc din Transilvania.

Transilvanian Brunch

Conceptul evenimentelor:
Evenimentele noastre de cultură gastronomică sunt non-profit și încearcă să susțină dezvoltarea zonelor rurale prin promovarea produselor, rețetelor și a culturii locale. Vă invităm să descoperiți satele noastre, unde calitatea oamenilor și a poveștilor dar și a bucatelor compensează lipsa aparentă de confort. Nu se pot rezerva locuri fixe la mese și des apelăm la pături, bănci și alte variante de șezut :).
Nu vrem în niciun fel să-i schimbăm pe cei din sate, ci, dimpotrivă, să ne adaptăm noi și oaspeții noștri la condițiile locale.

Foto & video:
Fiind evenimente publice, cu scopul principal de  promovare a zonelor rurale, cei care participă își dau acordul explicit pentru eventualele apariții în fotografii și/sau filmări din timpul evenimentelor.

Program:
Evenimentele din seria Transilvanian Brunch și Flavours and Sounds of Transylvania încep la ora 11:00 și au trei părți:
gastronomie 11:00 – 13:00
Un bufet bogat cu specialități locale tip brunch (mic dejun și prânz combinate) sau picnic (pachete de luat în rucsac) – în funcție de tipul evenimentului. Incluse sunt și băuturile nealcoolice (sirop, cafea, apă, ceai), iar în afara meniului pot fi cumpărate și altele care conțin alcool.
program de vizitare a satului 13:00 – 15:00
în funcție de sat, avem prevăzută fie o plimbare prin sat cu vizitarea obiectivelor locale naturale, fie unele de patrimoniu construit sau o drumeție prin împrejurimi. În unele localități organizăm și mici spectacole de dansuri sau muzică locală.
ateliere tematice opționale 15:00 – 16:30
Peste tot căutăm să oferim, pentru cei interesați și pentru cei care mai pot sta cu noi după-amiaza,  ateliere legate de specificul locului. Avem ateliere legate de producția de alimente, meșteșuguri sau cultură locală (muzică, dansuri, etc.).

Costuri:  
Pentru acoperirea cheltuielilor de organizare (ingrediente, băuturi nealc., logistică, programe culturale și pentru copii, plata muncii localnicilor) este necesară achitarea unei donații. Această sumă este menționată în formularul de înscriere.
La Transilvanian Brunch și Flavours and Sounds of Transylvania este 100 lei/persoană iar copiii sub 14 ani participă gratuit. Atelierul este opțional și costă 10 lei/persoană.
La Musai Experience costurile variază în funcție de locație și sunt online pe www.eat-local.ro.

Participare & rezervare: 
Bucuria și veselia sunt întotdeauna bine venite!
Înscrierea este obligatorie pentru că numărul de locuri este limitat și reflectă capacitatea de organizare a gazdelor. Vă rugăm să vă înscrieți din timp. Cu 3 zile înainte, când începem pregătirile în sat, nu mai putem storna eventuale anulări. Înscrierile se fac online pe pagina www.eat-local.ro

Plata donației:
Plata donației se face online cu cardul, iar după confirmarea plății primiți voucherele pentru accesul la eveniment.

Eat Local Card
În 2020 participarea se poate face și cu ajutorul cardului Eat Local – Gourmet Weekend. Acesta conține pe lângă participarea la evenimentul gastronomic, încă două experiențe similare: un tur de cultură gastronomică în muzeul ASTRA din Sibiu și o degustare de specialități locale la Sibiu Food Hub.