Țesem contemporanul
cu elemente de teritoriu
și povești cu tâlc din Transilvania.

Cultivarea frumosului – Țara Colibelor

Rezultatele proiectului, publicate în 16.05.2024:
Proiectul CULTIVAREA FRUMOSULUI ÎN ȚARA COLOBELOR a identificat elementele reprezentative de cultură din comună cu ajutorul unor cercetări care au fost cuprinse în trei documente și elaborate de către experți:

  • Ghid de arhitectură locală – Autor și coordonator echipă: Laura Tomșa (Download aici)
  • Transhumanță și gastronomie – monografie – Autor: Ioana Pătrășcoiu
    (Download aici)
  • Studiu patrimoniul imaterial – Autor: Simona Voica
    (Download aici)

Cele trei documente vor fi tipărite cu ajutorul Primăriei Râu Sadului și vor fi distribuite celor interesați în forma fizică.

Informațiile colectate în acest demers au fost prelucrate și transformate ulterior în 10 ateliere pentru cunoașterea culturii locale și valorificarea patrimoniului repertoriat. Atelierele de prelucrare a lemnului, de gastronomie și valorificare tradiții locale s-au adresat locuitorilor și celor care își desfășoară activitățile pe teritoriul comunei și au dezvoltat deprinderi practice astfel încât la absolvirea lor să poată fi oferite servicii și produse creative.

Cele trei documente și rezultatele atelierelor au fost prezentate pe larg comunității în 28.04.2024 seara la Căminul Cultural iar acestea vor fi în același timp și baza viitoarelor acțiuni desfășurate de comunitate.

Acest program este finanțat de Planul Național de Redresare și Reziliență prin măsura PNRR/2022/C11/MC-AFCN/I5-1/ Creșterea accesului la cultură în zonele defavorizate din punct de vedere cultural (I5-1), co-finanțat de Comuna Râu Sadului și derulat prin AFCN
PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!

„Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României”.