Despre noi
Misiune:
Dezvoltăm comunități prin educație și creativitate reconectându-le cu propriul teritoriu.
Viziune:
Țesem contemporanul cu elemente de teritoriu și povești cu tâlc din Transilvania.
Valori:
Sustenabilitate, conectare cu natura, încredere, dezvoltare durabilă, creativitate și inovație, bucurie în implicare, educație continuă.
Ce iubim?
sate mici și zone alpine :))
Cum promovăm aceste locuri?
prin evenimente alternative, programe și proiecte de dezvoltare, servicii și produse inovative
Echipă organizare și voluntari / Our team:
Familia Cismaru, familia Cotaru, Ana Pârvulescu, Diana Iotu, Alexandra Macrea, Andrei Rusu, Corina și Cosmin Stoica, Dana Mitea și Michael Schindegger, Delia și Cornel Lițu, Cuzepan Gabriela, Bianca și Ninu Cristea, Găvozdea Călin, Laurian Mugur Gheorghe, Mustea Diana, Oneț Adina, Onu Diana, Mihai Ciufudean, Monica Ducu, Pilt Selena, Sarang Alexandra, Șoima Bianca, Șutea Aurora, Voica Simona, Cornea Georgiana, Badiu Vlad, Tibi Tioc, Stefanie Binder, Andra Simuț, Claudia Rânja, Ileana Căluțiu, Sorina Aboș
Ne susțin și ne ajută când pot: Emanuel Baruch, Lenuța Barbu, Luiza Boldizsar, Ioan Bebeșelea, Oana Coantă, Radu Dumitrescu, Alexandra Crăciun, Larisa Roșian, Virgil Ispas, Stefan și Lidia Gabel, Vlad și Smaranda Bălan, , Iulia Florea, Miruna Popa.
Anul 2020 pe scurt:
Evenimentele și programele noastre / Our projects and events:
Mănâncă Local –
Magazin online și program de susținere a micilor producători
Transilvania Gastronomică – Food Culture Festival
Transilvanian Brunch
Oltenia Brunch și Muntenia Brunch (în colaborare cu My Secret Romania)
Banat Brunch (în colaborare cu Asociația Județeană de Turism Timiș)
Brunch-uri în nordul Transilvaniei (în colaborare cu Clubul Gastronomic Transilvan)
Moldova Brunch (în colaborare cu Panere.ro)
Maramureș Brunch
Dobrogea Brunch
Moldova Brunch (în colaborare cu Panere.ro)
Ecobrunch-uri în destinații de ecoturism: Ținutul Țimbrului, EcoMaramureș, Tara Dornelor, Eco-Țara Hațegului-Retezat
Picnic în Cindrel, Picnic în Hârtibaciu, Picnic în Târnave
Flavours and Sounds of Transylvania
Cină în natură
Full Moon Picnic / Electric Camping
CulinART
Cină în cetate
COOLinar
Slănină și ceapă
Cinema Culinar (colaborare cu Kunst in der Stadt / Stadt in der Kunst)
Musical Tasting (colaborare cu The Hipodrome of Music)
Sibiu Winter Brunch
Gusturi Transilvane / Degustări la Șura Școală Sibiel
Cină cu Poveste
Eat Local – Gourmet Weekend
Poteca Slow Food
Ateliere de educație senzorială pentru copii
BRÂNZĂ (proiect în colaborare cu Gabriela Cuzepan)
PÂINE (proiect în colaborare cu Gabriela Cuzepan)
MUSAI Experience
Mărci colective / Local labels:
– GUST LOCAL – label pt. restaurante, bistro-uri și pensiuni (județele Sibiu, Brașov și Mureș)
Ne puteți urmări și prin
hashtag-urile:
#ViitorPrinEducație #AiciÎncepeEuropa
#MănâncăLocal #EatLocal #TransilvanianBrunch
#InspiringCarpathians #Carpathianlover
#Madelastână #Burdufchallenge #MusaiExperience
Parteneri / Partners:
Mountain Partnership
Asociația Hosman Durabil
Fundația Max & Marlise Schweizer
Slow Food Sibiu
Asociația Județeană de Turism Sibiu
Descoperă Râul Sadului, Primăria Râul Sadului
Sibiu Food Hub
The Chocolates of Life Blog
The Hipodrome of Music
Reky Travel Club & Eat Local
Sibiu Regiunea Gastronomică Europeană 2019
Restaurants in Sibiu: Syndicat Gourmet, Bistro Jules, Pasaj, OSushi, Max-TheOriginal, ShesGreen, HÎR
Cu Drag Din Hărtibaciu – Producers
Colinele Transilvaniei
Asociația Tură în Natură
Co-finanțatori / Donors:
AFIR Alba Iulia
AFCN România
CJ SIBIU
Primăria Sibiu
Primăria Rășinari
Primăria Râu Sadului
Istoric:
Din 2021: Țara Colibelor – Ecovillage, ecoturism în Munții Cindrel și Lotrului
Din 2020: MUSAI Experience, EcoBrunch-uri în destinații certificate de ecoturism: Țara Dornelor, Maramureș, Ținutul Zimbrului, Retezat- Hațeg
Din 2019: Brunch Transilvania de Nord, Banat Brunch, Dobrogea Brunch, Maramureș Brunch, Moldova Brunch
Din 2018: Oltenia și Muntenia Brunch, Transylvanian Taste (în colaborare cu Reky Travel)
Din 2017 – Lansare website de promovare și rezervare
www.eat-local.ro
Din 2016 – Înființare convivium Slow Food Sibiu
Din 2015 – Transilvania Gastronomică – Food Culture Festival
Din 2013- Evenimente gastronomice alternative
Rurale: Flavours and Sound of Transylvania, Pincic în Cindrel, Cină în natură, Electric Camping / Full Moon Picnic,
COOLinar
Urbane: Gust Local, Brunch la Huet Urban, Bucate și Vin, Cină în cetate, CulinART,
2013 – Experiențe noi în sudul Transilvaniei
Dezvoltarea și promovarea itinerarilor turistice tematice din județul Sibiu în colaborare cu Asociația Județeană de Turism Sibiu.
Din 2008 – Transilvanian Brunch
Transilvanian Brunch a aparut la inceputul anului 2008 ca o initiativa a asociatiei GAL Microregiunea Hartibaciu de cunoastere reciproca si colaborare in Valea Hartibaciului dar si ca un exercitiu de promovare a produselor locale. Totodata a fost si un bun motiv de intalnire multiculturala – in “afara orelor de program” – a celor care activeaza in turism, cultura, dezvoltare rurala si sociala, agricultura ecologica, renovare si restaurare, branse care intr-un fel sau altul se completeaza si regasesc in multe initiative si proiecte actuale.
Brunch-urile sunt organizate de regula in ultima sambata a fiecarei luni intr-o locatie deosebita si se bucura pe langa oferta culinara si de o tematica, de ex. plimbare cu drezina pe sinele mocanitei, drumetie pe un traseu cultural, muzica deosebita, etc.
2009 – Ruta culturală frații GRECU – biserici ortodoxe pictate în Valea Hârtibaciului și Țara Oltului
2008 – Panouri informative în satele din Valea Hârtibaciului
2007 – Drumeții printre culturi – traseul cultural Brukenthal
2006 – Portal de rezervări pentru case de vacanță în zonele rurale: Casa in Natura. Pentru și în colaborare cu TransylvaniaTravel.