Dudi Presecan este din satul Mândra, comuna Loamneș, județul Sibiu. El și soția lui au locuit pentru câțiva ani în Barcelona, Spania, unde au ajuns să conducă un restaurant. Au revenit acasă acum câțiva ani, dorind să deschidă aici un restaurant, însă până la urmă s-au orientat spre înființarea unei brutării și au ales satul Mândra. Ceea ce i-a inspirat a fost faptul că mama și bunica lui fac pâine în mod tradițional. De la ele au învățat să facă pâinea la brutăria lor.
În brutărie, fac pâinea cum se făcea odinioară, cu maia (plămădeală) și cu tihnă, nu în grabă. Maiaua o pregătesc cu o zi înainte („de cu seara”), apoi, după 8 ore, însemnând a doua zi la 4 dimineața, frământă aluatul pe care îl mai lasă la dospit alte 2 ore. După ce este dospit, aluatul se modelează, se pune în forme și se mai lasă la dospit încă o oră.
Pentru pâinea pe care o pregătesc, folosesc făină din grâul pe care îl cultivă, care mai apoi e măcinat la moară. Fac pâine albă, pâine integrală și pâine integrală cu făină de secară sau cu semințe, în forme rotunde, dar și pe vatră.
Pe lângă pâine, au început să prepare și cozonaci cu nucă și alte umpluturi și hencleș. Pâinea, cozonacii și hencleșul sunt coapte în cuptor pe lemne.
Coc pâine în zilele de marți, joi și vineri. Atunci când coc, umplu două cuptoare a câte 80 de pâini împreună. Coptul durează alte 2 ore, după care pâinea e scoasă și, cât încă e caldă, este „bătută” și rasă de coaja care s-a ars în cuptor. După ce scot pâinea, atât ei cât și copiii lor rup câte un „donț” și o mănâncă așa goală, aburindă.