Țesem contemporanul
cu elemente de teritoriu
și povești cu tâlc din Transilvania.

Transilvania Gastronomică 2021

Transilvania Gastronomică este un festival specializat pe promovarea culturii gastronomice locale, iar tematica anului 2021 este carnea. Pentru a transmite mai departe un know-how valoros despre diversele subiecte legate de această tematică, vor fi organizate 12 master class. Nivelul de predare este pentru bucătari sau pasionații de aceste subiecte. 
Proiectul este co-finanțat de Primăria Sibiu prin Agenda Culturală 2021. 

Transilvania Gastronomică 2021 / Program Masterclass – tematică carne:

1.) Vineri, 03.09.21

MC 1 – 10:00 – 11:30 /  Virgil Banea (Max The Original Sibiu): sosuri pentru carne
MC 2 –  11:30 – 13:00 / Damien Brunet: carne crudă, tartare și carpacio
MC 3 – 15:00 – 17:00 / Oana Coantă (Bistro de LArte Brașov) & Mara Elena Oană  (Viscri 32): chiftele, arome și diversitate
MC 4 – 17:00 – 18:00 / Alexu Toader (Viscri 32) & Alexandra Crăciun (BEAM Cluj Napoca): bucate de prin sate, cum promovez servicii rurale?

Locație:  Sibiu, Str. Ocnei 22, Max The Original

2.) Sâmbătă, 04.09.21

MC 5 – 10:00 – 11:30 / Aurelian Dragomir (Local Sibiu) – Sushi cu un touch local
MC 6 – 11:30 – 13:00 / Horia Șimon (Clubul Gastronomic Transilvan Cluj Napoca) – Afumare. Cât și cum?

Locație: Sibiu, Str. Târgul Vinului 16, Restaurant Local

MC 7 – 15:00  – 17:00 / Andrei Chirilă (Păstrăvăria Andrei Panaci): zacuscă de pește cu gălbiori la foc deschis
MC 8 – 17:00 – 18:30 / Radu Dumitrescu (Voila Bistro București) & Radu Rughinis (Botega del Tartufo București): păstrăv cu trufe

Locație: Râul Sadului, Ciupari, Pensiunea Casa cu Povești

3.) Dumincă, 05.09.21

MC 9: 10:00 – 11:30 / Ioan Bebeșelea (Syndicat Gourmet): organe de oaie
MC 10: 11:30 – 13:00 / Nicolae Craciun (Cimbru Cluj Napoca): preparare vita
MC 11: 15:00 – 16:30 / Andrei Luminea (Pasaj Sibiu): specialități de mangalița

Locație: Sibiu, Str. Turnului 3A, Restaurant Pasaj

MC 12: 17:00 – 18:30 / Petra Hianu (Plai Sibiu): Al cincilea sfert  
Locație: Sibiu, Str. Târgului 10, Restaurant Plai

Program cine speciale în cadrul festivalului

Vineri, 03.09.21 – 19:30 Influențele culturii romani în bucătăria transilvăneană – Kombinat & Mihai Toader
Duminică, 05.09.21 – 19:30 Fall Dinner Stories – Restaurant Pasaj & Horia Șimon

Biletele la masterclass și la cinele din cadrul festivalului sunt aici: 

WWW.EAT-LOCAL.RO